Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.11.2011 09:26 - 200-те ТОП принципа на Успеха!!! Робин Шарм
Автор: vessii Категория: Други   
Прочетен: 461 Коментари: 0 Гласове:
1



image
16. Постарай се да бъдеш весел през целия ден. Полезно е не само от гледна точка на физиката, но разпръсква напрежението в трудни ситуации и създава отлична атмосфера където и да си. Скоро беше докладвано, че членовете на племето Припичаян от Южна Амерка имат специален ритуал: стават през нощта, за да си разказват вицове. Дори тези, които спят дълбоко, се будят, за да се посмеят и после заспиват за секунди.
17. Стани дисциплиниран управител на времето си. Грубо в седмицата има 168 часа. Това със сигурност ти позволява да свършиш всичко, което си планирал. Бъди безпощаден с времето си. Всяка сутрин отделяй по 5 минути, за да планираш деня си. Подреди приоритетите си и се концентрирай не само върху спешните, но маловажни неща (напр. телефонни обаждания), а и върху онези, които са важни, но не спешни. Така се развиваш като личност и професионалист. Важните, но не спешни дейности са тези, които дават дългосрочни, постоянни облаги и включват упражнения, стратегическо планиране, разширяване на контактите и лично образование. Никога не позволявай най – важните неща да бъдат изместени от по-малко значими.
18. Поддържай връзка само с позитивни, концентрирани хора, от които можеш да се учиш и които няма да източват енергията ти с оплакване и скучно отношение. Като развиваш връзката си с такива хора отдадени на постоянно развитие и преследване на най-важното, което може да предложи живота, ще имаш голяма компания по пътя към върха на която и да е планина, която решиш да изкачиш.
19. Стивън Хокинг, един от великите квантови / модерни физици, казва че може би ние живеем на планета огледална на една обикновена звезда – разположена в границите от стотици – хиляди – милиони галактики.
Твоите проблеми наистина ли са важни в светлината на това ? Можеш да обиколиш земята за кратко време. (Животът е прекалено кратък ) Защо не се отдадеш само на хубави преживявания! Защо не се посветиш на оставянето на велико наследство на света? Сега седни и напиши на лист хартия списък с всичко, което си имал през живота си. Започни със здравето и семейството си – нещата, които често приемаме за даденост. След това запиши страната, в която живееш и храната, която ядеш. Не спирай докато не запишеш поне 50 точки. Веднъж на всеки няколко дни, преглеждай списъка – ще осъзнаеш и ще оцениш колко е богат живота ти.
 



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: vessii
Категория: Други
Прочетен: 440206
Постинги: 310
Коментари: 84
Гласове: 229
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930